Vitt & Brett med Jani Pesonen (Kuronen) OFFICAL

Radiomediet

Publicerad 2013-05-06 21:11:00 i Allmänt,

Sedan år 1992 är jag totalt förälskad i radio. Det började med att min dåvarande skolkamrat frågade om vi skulle till Radio Götene (nuvarande Radio Kinnekulle 102,6) men jag tvekade länge. Till slut gav jag efter för hans tjatande och följde med på närradion. Vi fick komma in till studion och bli intervjuade i direktsändning vilket jag tyckte va kul. Att få prata inför människor man inte ser. Programmet hette 12 till 18 och sändes på don tiderna som programmet heter. Efter ett kort samtal blev vi medbjudna till att göra barnprogram 1992. De bandet har jag kvar än idag.
 
På den tiden var sändningarna olaglliga eftersom programmet innehöll reklam. Reklamradion blev först tillåten 1993 som en av dom sista länderna i europa som tillät reklam. Snacka om sovjetdiktatur. Nog talat om reklamradio. Vi blev tillfrågade om vi kunde få bli skolreportrar på den högstadieskola som vi studerade på - vilket vi genast tackade ja till. Minns att man intervjuade dåvarande rektorn på skolan. Ljungsbackenskolan i Götene som nu är en lågstadieskola.
 
Efter ett tag fick jag lektionstid till att gå en radiokurs och göra egna radioprogram. Fick sända tre halvtimmes progam till en början som hette "Tonight by Jani". Programmet innehöll mest sketcher och musik. Efter de kom "Radio Ljungsbacken" ett program till ämnat för eleverna på skolan.
 
Ungefär samma tidpunkt kom programmet "Kinnekulletoppen" ett listprogram med dom bäst säljande singlarna från Götene. Lundbäcks Radio & TV för att vara exakt. Sen tog de några år närmare bestämt till 1997 då jag gjorde praktik på radion och fick sända ett program på 38 minuter.
 
1998 gjorde jag comeback i radio sammanhang på Radio Lidköping 93,8 då jag sände Radiocafét, ett program för De la Gardiegymnasiet på orten. Programmet innehöll musik och studiogäster. Efter att stommen i programmet slutade sända kom programmet innehölla mest musik och snack. Minns de än idag. Vilken tid vi hade.
 
1999 började jag på Vara folkhögskola men de skulle dröja tills 2001 innan jag började med egna sändningar, Radio Holken. Intervjuer, studiogäster och musik.
2002 flyttade jag till Leksand för studier på en folkhögskola. December samma år hördes jag för första gången i Radio Leksand, som inte finns kvar längre tyvärr.
2007 började jag på Högskolan i Falun och började sända Studentradion Falen 88,8 samt via nätet. Fick bra gehör av lyssnarna. Man kunde skicka in sms med hälsningar till programmet som folk gjorde. Juni 2008 var min sista sändning där.
 
2013 bröt jag tystnaden i etern för första gången på ca 5 år i Radio Gagnef och deras program Lunchradio. Ett program som sänds mån-ons mellan 11-14 på 105,9 och 107,7 - samt via nätet. Programmets innehåll är musik för lunchen samt folks egna önskningar och hälsningar. Såhär står jag på samma punkt i livet och undrar när mitt genombrott ska komma i radion. Vill vara på nån reklamradio- eller Sveriges radio station som typ P4 Dalarna.

Om

Min profilbild

Jag är en kille i mina bästa år som tycker om det mesta som gör livet glatt! Musik, datorer, media, vänner, krogliv samt ishockey!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela